0517 - 53 19 01
0517 - 53 19 01 info@fysiowitmarsum.nl

COVID-19 herstelzorg

Het komt regelmatig in het nieuws voorbij: je bent besmet geraakt met het coronavirus en daarna houd je maandenlang klachten als gevolg van de besmetting. Flink verminderde conditie en kracht, verminderde concentratie en pijnklachten. De symptomen zijn zeer verschillend in ernst en mate!
 
Wanneer uw huisarts of longspecialist uw klachten ook dermate ernstig vindt, kunt u in aanmerking komen voor de zogenaamde ‘herstelzorg’ voor COVID-19 patiënten. De huisarts of longspecialist schrijft daarvoor een verwijzing voor de fysiotherapeut. Voor de herstelzorg kunt u binnen 4 weken na de datum van verwijzen terecht bij Fysio Witmarsum. Marco Kingma is gespecialiseerd in fysiotherapie bij longaandoeningen.
 
Wanneer u bij ons een afspraak maakt, gaan we eerst bekijken wat uw klachten zijn en doen we een aantal testjes. Aan de hand daarvan stippelen we een behandelplan uit, dat uit verschillende onderdelen kan bestaan. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen en medische training.
 
U heeft recht op vergoeding uit de basisverzekering, wel is hierbij het eigen risico van toepassing. Uw fysiotherapeut kan u meer vertellen over de exacte duur en inhoud van de revalidatie.
 
Ondervind u op dit moment (ernstige) lichamelijke hinder na een COVID-19 besmetting en wilt u daar iets aan doen? U kunt ons altijd even bellen voor meer informatie: 0517-531901 en vraag naar Marco Kingma of maak meteen een afspraak via het afspraakformulier.