0517 - 53 19 01
0517 - 53 19 01 info@fysiowitmarsum.nl

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een vak dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Hieronder verstaan we vooral klachten aan spieren en gewrichten, bijvoorbeeld na een enkelverzwikking, lage rug- of schouderklachten. Ook een gezwollen knie of tintelingen in de hand kunnen een reden zijn voor een bezoek aan de fysiotherapeut.
Iemand mag zich pas fysiotherapeut noemen wanneer hij of zij de HBO-studie Fysiotherapie succesvol heeft afgerond. Fysiotherapeuten staan geregistreerd in het BIG-register.
De fysiotherapeut helpt de patiënt om de klachten te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Van oudsher werd dit veel door middel van massage en fysische technieken gedaan (bijvoorbeeld een warmtepakking of ‘rode lamp’), maar tegenwoordig bestaan er betere technieken die zorgen voor een sneller resultaat.
 
Onze fysiotherapeuten passen verschillende behandelmethoden toe en zijn gespecialiseerd in:

Eerste bezoek
Wanneer u voor het eerst bij ons komt, zal de fysiotherapeut eerst een vraaggesprek met u afnemen, de intake. Dit is om erachter te komen wat er aan de hand is en wat de oorzaak van uw klacht kan zijn. Ook doen we een lichamelijk onderzoek om vast te kunnen stellen wat het probleem is. Daarna stellen we samen met u een behandelplan op. De fysiotherapeut vertelt u wat de beste behandeling is en geeft u een inschatting hoe lang het herstel zal gaan duren.
 
Voor het bezoeken van de fysiotherapeut heeft u sinds 1 januari 2007 geen verwijzing meer nodig van een (huis)arts of specialist. Wilt u meteen een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in. Wilt u eerst even overleggen? Bel ons dan gerust: 0517 – 53 19 01.