0517 - 53 19 01
0517 - 53 19 01 info@fysiowitmarsum.nl

Functionele Osteopathie (FOI)

Wat is Functionele Osteopathie?
De Functionele Osteopathie gaat er van uit dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit invloed op alle andere gewrichten. Als het lichaam deze veranderingen niet meer compenseren kan, ontstaan er ergens in het lichaam klachten. De oorzaak van de pijn zit daarom vaak ergens anders dan op de plaats waar u pijn heeft. Net zoals u het licht ook niet aan de lamp aandoet, maar met een schakelaar! Uw therapeut van Fysio Witmarsum zoekt naar de schakelaar om uw pijn uit te schakelen.
 
Het onderzoek
We starten met een aantal vragen aan u. Hiermee krijgen we meestal al een goed beeld van welke systemen bij u niet goed functioneren. Met het aansluitende lichaamsonderzoek vinden we de schakelaars die de klachten en pijn veroorzaken.
 
De behandeling
In eerste instantie beginnen we met de behandeling van de wervelkolom. De wervelkolom is altijd de centrale as in het lichaam. Daarom behandelen we deze altijd als eerste.
Verbaas u dus niet wanneer we het pijngebied niet als eerste behandelen.
Wanneer we eerst de wervelkolom behandelen, merkt u daarna misschien nog geen verbetering. Als de wervelkolom weer goed functioneert, richten we ons steeds meer op het pijnlijke gebied.
 
Zijn er contra-indicaties?
Het antwoord is definitief “NEE”. De behandelingstechnieken van de Functionele Osteopathie zijn zo zacht dat uw lichaam daardoor geen schade oploopt. Dat kan wel het geval zijn bij het harde manipuleren. Ziektebeelden zoals een hernia en artrose zijn zelfs positief te beïnvloeden met Functionele Osteopathie. Alle klachten die een functieprobleem in een gewricht als oorzaak hebben, kunnen we met Functionele Osteopathie goed behandelen.
 
Marco Kingma is specialist in de Functionele Osteopathie.
Kijk voor meer informatie op www.funktionelle-integration.de
 
Wilt u meteen een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in. Wilt u eerst even overleggen? Bel ons dan gerust: 0517 – 53 19 01.