0517 - 53 19 01
0517 - 53 19 01 info@fysiowitmarsum.nl

Manuele Therapie

Wat is manuele therapie?
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in de manuele therapie, een behandeling met de handen (manueel) aan het ‘bewegingsapparaat’. De manuele therapie is enerzijds gericht op het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds op het verbeteren van houding en beweging.
 
Wanneer naar de manuele therapeut?
Voorbeelden van klachten die met manuele therapie te behandelen zijn:
 

  • Hoofd- en nekpijn
  • Nek- en schouderpijn, al dan niet met uitstraling naar de arm(en)
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide benen
  • Bovenrugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheidsklachten
  • Klachten aan gewrichten zoals de heup, enkel, schouder en elleboog

Werkwijze manueel therapeut
Na het eerste onderzoek kan de manueel therapeut zich een goed beeld vormen over de mogelijke oorzaak van uw klachten. Vervolgens stellen we samen met u een behandelplan op. De manueel therapeut gebruikt een aantal specifieke behandeltechnieken voor gewrichten en wervelkolom. De effecten van de behandeling zijn meestal snel merkbaar: u voelt direct verbetering van uw bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Indien nodig kunnen we naast manuele therapie andere behandeltherapieën als aanvulling toepassen, zoals dry needling of oefentherapie.
 
Geen verwijsbrief nodig
U kunt rechtstreeks terecht bij onze manueel therapeut. U heeft geen verwijsbrief meer nodig. Tijdens de eerste afspraak zal bekeken worden of manuele therapie de meest geschikte behandelvorm is tegen uw klachten.
 
Vergoeding
Manuele therapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. Op de website www.defysiotherapeut.com treft u een overzicht aan van alle zorgverzekeraars die fysiotherapie en manuele therapie in hun aanvullende verzekering hebben opgenomen.
 
Afke Walstra is geregistreerd Master Manuele Therapie. Wilt u een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in.