Even voorstellen!

Mijn naam is Trienke Streekstra en sinds eind maart ben ik bij Fysio Witmarsum werkzaam als fysiotherapeut.
 
In 2013 heb ik de vertrouwde ‘Wâlden’ achter mij gelaten en ben ik in Sneek komen wonen. Sindsdien heb ik onder andere in Bloemkamp te Bolsward gewerkt en in een particuliere praktijk te Sneek. In die tijd kwam ik er achter dat ik mij vooral interesseerde in chronische doelgroepen zoals mensen met long- en/of hartproblemen, reuma of (niet) aangeboren hersenaandoeningen. Ook mensen die net een operatie hadden ondergaan begeleidde ik met veel plezier.
Daarom ben ik eind oktober 2015 begonnen met de cursus Oedeemtherapie en heb ik inmiddels mijn diploma behaald. Deze cursus leidt fysiotherapeuten op om mensen met problemen met de lymfe- en/of bloedvaten te kunnen behandelen. Deze problemen uiten zich vaak in vochtophopingen in de benen, armen, buik of het gelaat. Deze problemen kunnen ontstaan na een borstkankerbehandeling, bij trombose of andere vaatproblemen of na botbreuken. Sommige aangeboren aandoeningen kunnen echter ook vochtophopingen geven. De klachten zijn meestal chronisch van aard maar kunnen (bijvoorbeeld na een botbreuk) ook tijdelijk aanwezig zijn.
Bovenstaande betekent natuurlijk niet dat ik alleen maar mensen met chronische aandoeningen behandel; ook mensen met blessures aan gewrichten en spieren of andere pijnklachten behandel ik met veel plezier waarbij ik probeer om zo efficiënt mogelijk en samen met de cliënt, de klacht op te lossen.
 
Graag tot ziens!

Trienke Streekstra