0517 - 53 19 01
0517 - 53 19 01 info@fysiowitmarsum.nl

Redcord (Neurac)

Wat is Redcord?
De Redcord is een trainingsapparaat waarmee gerichte oefeningen kunnen worden gedaan. De naam zegt het al: het apparaat bestaat uit een aantal rode koorden, waarmee door inzet van het lichaamsgewicht de belasting in een oefening kan worden geregeld. Spieren die tijdens een bepaalde houding of beweging niet goed functioneren (de ‘weak link’) activeren we met behulp van de Redcord. Overbelaste spieren ontspannen daardoor meer, er ontstaat een betere balans en een verbeterde spiercoördinatie.
 
Het onderzoek
Voordat u gerichte oefeningen kunt doen, zoeken we eerst de ‘weak links’. Dit zijn fouten in het bewegingsapparaat (de zogenaamde biomechanische ketting) door verminderde stabiliteit, gedaalde spiercontrole of verminderde spierkracht. Veelal ontstaat deze als reactie op pijn of vermoeidheid. 

 
De behandeling
Op basis van het testen van de weak links starten we een behandelprogramma. Het trainen in de Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en aangepast kan worden aan elk niveau.
 
Meer informatie is te lezen op www.redcord.be
 
Wilt u meteen een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in. Wilt u eerst even overleggen? Bel ons dan gerust: 0517 – 53 19 01.